Toamna aceasta am descoperit o alta reteta cu dovleac copt care sa concureze cu tortul meu de ciocolata si dovleac de anul trecut, se pare ca acesta este si printre preferatele lui Matei. Nici nu a avut rabdare sa se raceasca de cum a vazut ca am scos briosele din cuptor s-a tinut de pantalonii mei pana a primit si el una, dupa ce a terminat-o pe prima a mai mancat una, mai ales ca si el m-a ajutat la amestecatul ingredientelor 😉
Sper sa va placa si voua. Sa-mi dati de stire daca incercati reteta.
Timp de pregatire: 15 min
Timp de gatire : 30 min
Timp total: 45 min
Grad de dificultate: redus
Numar portii: 15
Ingrediente necesare:
- 300g pulpa dovleac placintar copt
- 250g faina integrala
- 3 oua
- 100g miere
- 90g unt topit
- 175ml lapte
- 1 si 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 15 hartii pentru briose
Am setat cuptorul la 180C si l-am lasat sa se incinga.
Intr-un castron am amestecat faina cu praful de copt, scortisoara si nucsoara.
Pulpa de dovleac pasata, ouale, untul topit, mierea si laptele le-am amestecat bine intr-un alt castron
Ingredientele uscate le-am turnat peste cele umede si am amestecat bine. Am pus compozitia intr-o tava de briose tapetata cu hartii speciale si am copt aproximativ 25-30 de minute pana ce briosele s-au rumenit bine.
Bucurie in bucatarie va urez!
Praf de copt 1 pliculet si jumatate?
O lingurita si jumatate de praf de copt. Multumesc ca mi-ati atras atentia. Am editat si reteta. O zi frumoasa!