Briose cu dovleac si faina integrala

untitled-design-23

Toamna aceasta am descoperit o alta reteta cu dovleac copt care sa concureze cu tortul meu de ciocolata si dovleac de anul trecut, se pare ca acesta este si printre preferatele lui Matei. Nici nu a avut rabdare sa se raceasca de cum a vazut ca am scos briosele din cuptor¬†s-a tinut de pantalonii mei pana a primit si el una, dupa ce a terminat-o pe prima a mai mancat una, mai ales ca si el m-a ajutat la amestecatul ingredientelor ūüėČ

Sper sa va placa si voua. Sa-mi dati de stire daca incercati reteta.

Timp de pregatire: 15 min

Timp de gatire : 30 min

Timp total: 45 min

Grad de dificultate: redus

Numar portii: 15

Ingrediente necesare:

  • 300g pulpa dovleac placintar copt
  • 250g¬†faina integrala
  • 3 oua
  • 100g miere
  • 90g unt topit
  • 175ml lapte
  • 1¬†si 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2¬†lingurita¬†nucsoara macinata
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 15 hartii pentru briose

Am setat cuptorul la 180C si l-am lasat sa se incinga.

Intr-un castron am amestecat faina cu praful de copt, scortisoara si nucsoara.

Pulpa de dovleac pasata, ouale, untul topit, mierea si laptele le-am amestecat bine intr-un alt castron

Ingredientele uscate le-am turnat peste cele umede si am amestecat bine. Am pus compozitia intr-o tava de briose tapetata cu hartii speciale si am copt aproximativ 25-30 de minute pana ce briosele s-au rumenit bine.

untitled-design-24

Bucurie in bucatarie va urez!

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

2 comments

Leave a Reply