Briose cu spanac si parmezan

briose cu spanac si parmezan

Ce faci cand copilului tau nu-i mai place spanacul mult adorat alta data?

Iti spun ce am facut eu. Mi-am pus imginatia la treaba in bucatarie  si dupa cateva lupte cu acest super erou verde si cateva retete esuate am gasit in sfarsit una pe placul baietelului meu – briosele cu spanac si parmezan.

Aceasta gustare sarata ne-a cucerit si pe noi, membrii ce-i mari ai familiei. Mancam de multe ori briosele cu spanac pe post de paine.

Sunt delicioase, foarte usor si rapid de pregatit, dispar foarte repede din farfurie si in plus contin parmezan bogat in minerale (recomandat de catre ortopedul baietelului meu pentru oase puternice) si spanac bogat in vitamine.

Briosele acestea sarate  sunt numai bune de pus pe masa atunci cand astepti musafiri si nu ai prea mult timp de stat prin bucatarie, de pus in pachetul pentru scoala sau serviciu, pentru micul dejun, de luat la tine cand pleci in calatorii sau la un picnic.

Briose cu spanac si parmezan – mod de pregatire

Timp de pregatire: 5 min

Timp de gatire : 30 min

Timp total: 35 min

Grad de dificultate: redus

Numar portii: 9

Ingrediente necesare:

  • 100g baby spanac, proaspat
  • 1 iaurt napolact-140g
  • 50g parmezan ras
  • 2 oua
  • 100g faina integrala
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • un varf de lingurita sare
  • un varf lingurita piper
  • 2 catei de usturoi

Spanacul l-am spalat si l-am pus la scurs pentru cateva minute intr-o sita.

Am setat cuptorul la 190 °C si l-am lasat sa se incinga.

Intr-un castron am pus spanacul tocat grosier, usturoiul dat prin presa, iaurtul, ouale, parmezanul, faina integrala amestecata cu praful de copt, uleiul, sarea, piperul si am amestecat bine.

Am asezat compozitia intr-o tava de briose tapetata cu forme din silicon. Poti folosi si hartie speciala pentru briose, dar eu prefer formele de silicon pentru ca se desprind foarte usor briosele din ele.

Am pus tava in cuptorul incins pentru 25-30 de minute, pana s-au rumenit si au trecut proba scobitorii.

Dupa ce s-au racit putin a inceput “batalia”, cine ia prima brosa, cine mananca mai multe, cine o mananca pe ultima ? :)))

briose cu spanac

 

briose cu parmezan

 

 

Bucurie in bucatarie iti urez!

 

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

One comment

Leave a Reply