Cas de capra aromatizat in salata de primavara

DSCN0569

A trecut Pastele cu mese pline de oua rosii, drob, zama dulce de miel cu leustean, friptura de miel, sarmale, cozonaci si multe alte nebunii de prajituri.

Am ramas cu amintiri dragi si cu frumusetea asta de anotimp care ne-a adus in gradini si tarabele din piete o multime de verdeturi care pur si simplu ne dau un refresh papilelor gustative.

Poate stii vorba aceea: “Daca primavara iti ofera verdeturi, salata fa cu ele”.

Zis si facut.

Cat timp am fost plecata la Bihor la parintii mei am profitat din plin de bunatatile bio din solarul mamei mele.

DSCN0560

La intoarcerea acasa am luat cu noi cateva provizii din solar, am pus chiar si in congelator cateva pungulite de spanac pentru cand va veni momentul ca si Matei sa se bucure de bunatatile verzi ale primaverii.

Am primit de la tata si o bucata de cas de capra si am zis ca ar merge perfect cu verdeturile si ridichile de la mama.

Ingrediente necesare:

  1. 200g cas de capra
  2. o capatana salata verde
  3. spanac
  4. o mana leurda
  5. o ceapa verde
  6. 3 ridichi
  7. o legatura marar
  8. 6-7 caise uscate
  9. samburi de nuca
  10. mustar cu boabe
  11. ulei de masline
  12. sare, chili, piper, menta uscata
  13. lamaie

 

DSCN0565

M-am ocupat prima data de casul de capra, pe care l-am taiat cuburi. Pe o bucata de hartie de copt am rasnitat piper si chili, am ras putina coaja de lamaie si am presarat menta uscata.

DSCN0563

Bucatile de cas le-am tavalit pe toate partile prin mirodenii si apoi le-am lasat sa se odihneasca pana am pregatit restul ingredientelor.

DSCN0564

Am spalat bine salata verde, spanacul si leurda si le-am tocat grosier.

Ridichile si ceapa le-am taiat rondele, caisele pe care le-am pus in prealabil la hidratat le-am taiat in bucati mici, nucile le-am rumenit un pic in cuptor si le-am “jupuit” pielita. Toate astea le-am asezat in castron peste restul de ingrediente.

Dupa ce m-am spalat bine pe maini am amestecat toate ingredientele cu grija sa nu le zapacesc si apoi am asezat salata pe un platou.

Am pregatit dresingul dintr-o lingura de mustar, zeama de la o jumatate de lamaie, ulei de masline, sare, un pic de chili si marar verde tocat. Am amestecat bine si am pus dresing-ul peste salata.

Poti sa pui in dresing si un pic de miere dar pentru mine a fost suficient dulcele de la caise.

Peste toata aceasta nebunie de culori si gusturi am pus bucatile de cas aromatizat si salata mea a fost gata pentru savurat.

DSCN0570

Bucurie in bucatarie iti urez!

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

This entry was posted in Salate.

2 comments

Leave a Reply