Chiftele in sos de rosii si lapte de cocos

Untitled design (91)

Am cumparat o cutie de lapte de cocos si am tinut-o ceva timp in camara pana m-am hotarat ce sa gatesc cu ea. Nu am vrut un desert si am inclinat mai mult spre un preparat sarat, un curry de exemplu.

Fara sa ma gandesc la laptele de cocos uitat in camara, am scos intr-o zi din congelator un pachet de carne tocata cu gandul sa pregatesc, preferatele mele chiftele la cuptor. Pe vremea cand eram la facultate primeam des pachet de acasa, plin cu bunatati pregatite cu drag si dor de mama si aproape de fiecare data primeam chiftele sau snitele. Trebuie sa recunosc ca si snitelele sunt printre mancarurile mele preferate, insa acum le mananc foarte rar. Chiftelele cam de fiecare data le pregatesc coapte la cuptor, pentru o varianta mai sanatoasa, exceptand datile cand le gatesc in sos asa cum este si cazul preparatului despre care vorbim azi.

Cautand dupa ingrediente prin frigider si camara am dat si peste laptele de cocos si mi-a suras ideea de a le folosi pe amandoua intr-un preparat.

Timp de pregatire: 10 min

Timp de gatire : 25 min

Timp total: 35 min

Grad de dificultate: redus

Numar portii: 4

Ingrediente necesare

  • 500g carne tocata amestec vita si porc
  • 2 oua
  • 2 linguri de pesmet
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri oregano uscat
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 cepe
  • 1 gogosar verde c
  • 1 ardei gras galben
  • 700g rosii decojite si taiate cubulete
  • 2 lingurite turmeric
  • ½ lingurita ghimbir macinat
  • sare, piper
  • ulei

Untitled design (10)

Intr-un castron am pus carnea tocata, ouale, o lingura de oregano, usturoiul dat prin presa, ½ lingurita sare si un varf de lingurita de piper macinat, am framantat totul iar apoi am modelat chiftelele.

Untitled design (16)

Untitled design (11)

Intr-o tigaie cu fund gros am incins trei linguri de ulei si am pus chiftelele la rumenit. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti le-am pus pe un platou si le-am lasat sa se odihneasca.

In aceeasi tigaie am pus ceapa tocata marunt pana s-a inmuiat si a devenit usor transparenta, apoi am adaugat gogosarul si ardeiul tocate nu foarte marunt, ardeiul iute taiat feliute si le-am lasat sa se rumeneasca amestecand din cand in cand.

Am adaugat ½ lingurita sare, turmericul si ghimbirul, am amestecat, iar apoi am pus rosiile. Dupa ce s-au perpelit si ele vreo 2-3 minute am adaugat laptele de cocos.

Untitled design (13)Untitled design (14)

Cand sosul a inceput sa clocoteasca am pus chiftele in tigaie si le-am lasat sa fiarba la foc domol 25 de minute.

Am potrivit gustul cu sare, piper si am lasat mancarea sa mai clocotesca 5 minute.

Untitled design (15)

Am dus  mancarea fierbinte la masa, aburii s-au imprastiat in toata bucataria raspandind un miros dulce, usor picant si exotic ce ne-a dus cu gandul la o vacanta undeva la malul marii, la umbra unui palmier. Dar ne-am intors rapid la realitate sa ne bucuram de mancarea noastra delicioasa si aromata.

Untitled design (9)

Bucurie  in bucatarie va urez!

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

Leave a Reply

Facebook