Crema de branza cu marar si castraveti

Untitled design (10)

Ti s-a intamplat sa deschizi frigiderul sa treci in revista toata mancarea gatita si negatita care sta bine mersi la racoare si sa zici: “Mmm… as manca ceva, dar nu stiu ce”?

Mie mi s-a intamplat intr-o seara saptamana aceasta si nu este pentru prima data. Sunt convinsa ca nu este nici pentru ultima data.

M-am dus la frigider, am tinut cateva minute usa deschisa, m-am uitat bine la tot ce era in frigider, la mancarea gatita, am inschis usa si am plecat dezamagita ca nu am gasit acel “ceva” de care aveam pofta. Eee… si treaba asta cu deschisul usiii de la frigider, uitat prin frigider si plecat dezamagita am facut-o de vreo patru ori. Nu m-a derajant insa deschisul frigiderului, mai ales ca zilele astea canicula a fost PREA canicula, dar vroiam sa gasesc ceva-ul pe care sa-l mananc.

Intr-un final insa, am descoperit in frgider branza proaspata de vaca, facuta de bunica mea si imediat am asociat-o cu castravetii proaspeti din solarul mamei, castravetii aia care crantane cand musti din ei 😉

Si acum hai sa-ti spun ce a iesit.

Timp de pregatire: 05 min

Timp de gatire : 00 min

Timp total: 05 min

Grad de dificultate: redus

Ingrediente necesare:

  • 400g branza proaspata de vaca
  • 3 castraveti
  • o ceapa
  • o legatura marar
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de lingurita piper
  • 3 linguri ulei de masline

Untitled design (11)

Am pus branza intr-un castron si am maruntit-o cu o furculita.

Am spalat bine legumele. Am tocat ceapa marunt, am taiat catravetii cubulete si le-am pus peste branza. Am tocat mararul si l-am adaugat peste branza impreuna cu sarea, piperul si uleiul de masline. Prima data cand am pregatit crema de branza am curatat castravetii dar apoi de cate ori am mai pregatit-o am taiat castravetii cubulete cu tot cu coaja si a iesit mult mai gustoasa si a aratat si mai bine.

Untitled design (12)

Am amestecat bine totul si crema de branza a fost gata.

Seara am mancat crema de branza cu o rosie proaspata din gradina, stropita cu putin ulei de masline, sare si cateva frunze de busuioc. Delicios si refreshing.

A doua zi, dimineata pentru ca cererea a fost prea mare a trebuit sa o refac si am mancat-o cu oua fierte, moi si cremoase.

Untitled design (10)

Bucurie in bucatarie iti urez!

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

Leave a Reply