Fajita cu pui si varza de Bruxelles

Untitled design (17)

Am o afinitate pentru preparatele specifice bucatariei maxicane, lucru stiut de mult timp de mine, dar in ultima vreme am tot gatit astfel de preparate si mai am o lista lunga care asteapta sa fie pusa in practica.

Cuvantul “fajita” provine din limba spaniola si se refera la diferite tipuri de carne, vita, poc, pui, creveti, gatite la gratar si servite alaturi de legume intr-o lipie, tortilla, de porumb sau din faina de grau.

De ce am fost tentata sa pregatesc acest fel de mancare? Pentru ca se face foarte usor si repede, pentru ca este picant (and I love spicy food), dar in acelasi timp are un gust fresh de la sucul si coaja de lamaie, pentru ca are multe legume rumene, dar crocante si pentru ca pot sa folosesc boabe de coriandru. Imi place mult ce aroma dau mancarii boabele de coriandru desi cu frunzele de coriandru nu am facut inca pace, dar niciodata sa nu spui niciodata.

Noi de aceasta data am ales o varianta putin mai saraca in calorii si am servit fajita alaturi de o salata.

Sa nu ma mai lungesc cu vorba, cu cat mai mult iti povestesc despre aceasta reteta cu atat mai mult mi se face iar pofta, si sa iti spun ce ingrediente am folosit si cum am facut.

Timp de pregatire: 10 min

Timp de gatire : 25 min

Timp total: 35 min

Grad de dificultate: redus

Numar portii: 4

Ingrediente necesare:

  • 600g piept de pui
  • 500g varza de Bruxelles
  • 3 cepe mari
  • 2 ardei capia mari
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 ardei iute
  • un varf de lingurita piper
  • un varf de lingurita de  praf de chili/ardei iute macinat
  • o lamaie
  • sare
  • ulei

1.Pieptul de pui l-am taiat cubulete, l-am asezonat cu un varf de lingurita de sare, o lingurita de boia dulce, un varf de lingurita de piper, praful de chili si coaja rasa de la o lamaie. L-am amestecat bine astfel incat toate bucatile sa fie acoperite de mixul de condimente.

2.Varza de Bruxelles am curatat-o de frunzele de la suprafata, cele mai galbui si am taiat-o in doua sau in patru in functie de marime astfel incat sa obtin bucati aproximativ egale.

3.Am taiat ceapa solzisori,  ardeiul iute rondele, usturoiul l-am tocat marunt, iar ardeiul capia bastonase.

4.Am pus o tigaie cu fund dublu, neaderenta pe foc, am incins bine o lingura de ulei si am adaugat bucatile de pui. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile le-am scos din tigaie intr-un castron.

Untitled design (18)

In aceeasi tigaie am adaugat ceapa, usturoiul, ardeiul iute si ardeii capia. Le-am lasat la perpelit la foc mare pe ochiul mijlociu pana au prins o culoare aramie, dar au ramas crocante. Le-am scos din tigaie intr-un castron.

Untitled design (19)

A venit randul verzei sa intre in tigaie la bronzat, am dat focul putin mai incet, am adaugat un varf de lingurita de sare si am lasat varza sa se rumeneasca. Cand a inceput sa prinda putina culoare am adaugat sucul de la jumatate de lamaie si am mai lasat cateva minute pana ce toate bucatile de varza s-au rumenit putin.

Untitled design (20)

In tigaie, peste varza am pus puiul, ceapa si ardeii, am adaugat boabele de coriandru maruntite intr-un mojar, am potrivit gustul cu sare si piper, le-am mai intors o data sau de doua ori si am oprit focul.

Untitled design (17)Cum iti spuneam la inceput poti servi acest preparat fierbinte intr- tortilla, pe un pat de salata verde si cateva felii de rosii, cu putina branza cheddar deasupra, sau poti sa optezi pentru o varianta mai saraca in calorii si sa mananci fajita alaturi de o salata. Pentru oricare din variante optezi, vei vedea ca este delicioasa.

 

Bucurie in bucatarie iti urez!

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

 

 

 

Leave a Reply