Felii de vinete coapte

Untitled design (13)

 

Reteta asta foarte gustoasa a luat nastere datorita cumnatei mele minunate si talentate, Andruta. Anul acesta, de ziua mea, mi-a facut o mega bucurie si mi-a adus cadou din mini vacanta ei la Londra, o carte cu preparate din bucataria japoneza.

Este imensa bucuria cand primesc o carte de bucate. Incep prin a o mirosi, am eu o chestie cu mirositul cartilor, apoi o iau la citit. Trec prin etapa de plouat in gura de pofta uitandu-ma la preparatele din carte, apoi se intampla sa-mi faca cu ochiul vreo poza/reteta si imediat, fara amanare, ma pun pe gatit.

Se intampla de multe ori sa nu am toate ingredientele din reteta sau nu le gasesc in market-urile de la noi din oras, dar uitandu-ma la poza ma gandesc cum as putea sa fac eu preparatul sa arate cat de cat la fel cu originalul, dar sa folosesc ingredientele mele. Este si cazul retetei de azi, felii de vinete coapte.

Aceasta este poza de la care am plecat.

 

Untitled design (101)

 

Acum sa iti spun ce ingrediente am folosit si cum am facut.

Timp de pregatire: 10 min

Timp de gatire : 20 min

Timp total: 30 min

Grad de dificultate: redus

Ingrediente necesare pentru 3 persoane:

  1. 3 vinete
  2. 5-6 catei de usturoi
  3. fulgi de chili/ardei iute
  4. o lamaie
  5. sare
  6. ulei de masline
  7. seminte de susan

 

Am spalat bine vinetele si le-am taiat in rondele de aproximativ  1 cm latime. Le-am asezat pe prosoape de hartie si am presarat sare peste ele.

Intr-un castron am pus zeama de la o lamaie, cateii de usturoi dati prin presa, fulgi de chili si 6 linguri de ulei de masline. Am amestecat bine.

 

Untitled design (11)

 

Cu ajutorul unei pensule am uns feliile de vinete pe ambele parti cu dressingul obtinut si le-am asezat pe hartie de copt intr-o tava. Dca nu-ti ajunge dressingul pentru toate feliile de vinete, urmand pasii de mai sus, refaci dressingul iar daca iti ramane, poti sa-l pui in frigider si sa-l folosesti ca si dresing pentru o salata. 😉

 

Untitled design (12)

 

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 200C/treapta 6 pentru 20 minute, sau pana cand vinetele au fost moi si rumenite. Dupa zece minute, eu am intors vinetele in tava si am presarat peste ele seminte de susan.

Cat timp vinetele au stat la cuptor am pregatit o salata si un sos cu gorgonzola si iaurt. Daca vrei o masa vegetariana sau de post poti pregati un sos de rosii coapte. Pentru ambele sosuri gasesti retetele in pdf-ul de la finalul articolului. 😉

 

Untitled design (13)

 

Vinetele astea pot fi gatite si la gratar si sunt incredibil de delicioase. Un singur lucru iti recomand sa faci diferit, sa tai feliile de vinetele pe lungime.

 

 

Bucurie in bucatarie iti urez!

 

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

 

Leave a Reply

Facebook