Frittata cu ciuperci

Untitled design (16)

Dupa o lunga perioada caniculara, chiar sufocanta uneori, si-a facut in sfarsit aparitia si ploaia. Ploaia mult asteptata care a adus racoare si vitalitate pentru noi si pentru gradina noastra.

Ieri dimineata n-am mai stat pe ganduri si am iesit afara sa profit de racoarea ce s-a instalat si de ploaia marunta ce cadea peste gradina. Si cum ma plimbam eu asa in pijamale prin gradina, zgribulita si strangand tare intre palme o cana cu cafea fierbinte, ma gandeam ca tare mi-ar placea sa mananc la micul dejun o frittata aburinda proaspat scoasa din cuptor.

Frittata este un fel de omleta italiana in care ingredientele tale preferate, legume, branzeturi, carne, sunt amestecate cu ouale si gatite integral pe aragaz, intr-o tigaie cu capac sau gatite un timp pe aragaz la foc mic si desavarsite in cuptor. Eu prefer ultima varianta 😉

Timp de pregatire: 10 min

Timp de gatire : 8 min

Timp total: 18 min

Grad de dificultate: redus

Numar portii: 3

Ingrediente necesare:

  • 6 oua
  • 200g ciuperci
  • un ardei gras
  • un ardei iute
  • 1/2 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 60g telemea de oaie
  • 1/2 lingura unt
  • sare, piper, cimbru uscat sau verde

Untitled design (17)

Am setat cuptorul aragazului la 190C si l-am lasat sa se incinga.

Am curatat si spalat legumele, apoi am tocat ceapa, usturoiul si ardeiul. Am pus o tigaie pe ochiul aragazului sa se incinga. Ai nevoie de o tigaie pe care o poti pune si in cuptor, eu am folosit o tigaie de fonta. Cand tigaia s-a incins am pus untul, iar apoi am pus ceapa, ardeiul, usturoiul si cateva feliute de ardei iute.

Le-am lasat sa se rumeneasca si apoi am adaugat ciupercile tocate, nu foarte marunt. Am pus putina sare si le-am lasat la perpelit pana s-a evaporat tot sucul lasat de ele in tigaie.

Untitled design (18)

Am condimentat cu un varf de lingurita de piper macinat si o lingurita de cimbru uscat. Am amestecat, iar apoi am adaugat ouale batute bine.

Am luat tigaia de pe foc, am adaugat branza de oaie si am pus tigaia in cuptorul incins.

Untitled design (19)

Am lasat frittata la cuptor 7-8 minute pana si-a dublat volumul si a inceput sa se rumeneasca.

Cat timp frittata a stat la cuptor am pregatit o salta de rosii cu usturoi, stropite cu putin otet balsamic si ulei de masline, asezonate cu putina sare, piper si vreo 6-7 frunze de busuioc, sa incununeze perfect gustul dulce acrisor al rosiilor.

Untitled design (16)

Bucurie in bucatarie iti urez!

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

Leave a Reply