Hummus

Untitled design (17)

Nautul l-am descoperit cam tot atunci cand am descoperit si lintea, in perioada in care sotul meu, Bogdan, era vegetarian. Si ma bucur tare ca l-am descoperit sau redescoperit mai bine zis pentru ca am  avut un rendezvous cu aceasta pasta fina cu specific oriental, intr-o mica excursie la Viena, dar nu am fost deloc impresionata asa ca am dat uitarii pentru o perioada nautul.

Dar de cand l-am redecoperit este nelipsit din camara noastra. Folosim in pricipal conserve de naut prefiert pentru ca este mult mai simplu decat varianta cu inmuiatul peste noapte a boabelor de naut, iar apoi fiertul pana devin moi. Plus daca vrem sa pregatim ceva rapid de mancare desfacem o conserva de naut o punem la un loc cu niste salata verde, ceapa, ardei si uite asa avem o salata gustoasa in cateva minute.

Cu naut prefiert pregatesc destul de des si hummus, nu neaparat reteta clasica cu tahini, pasta din seminte de susan ci o varianta a noastra, adaptata si sincer o prefer pe aceasta, in defavoarea celei clasice.

Ingrediente necesare:

  • o conserva de naut – 800g
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingurita chimen
  • o lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • un varf de lingurita ardei iute macinat
  • sare
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 100 ml apa calda
  1. Am pus boabele de naut intr-o strecuratoare, le-am spalat sub un jet de apa rece si le-am lasat la scurs.
  2. Intr-o tigaie mica am pus la rumenit semintele de chimen si boabele de coriandru. Cand au capatat o culoare rumenie, iar boabele de coriandru au inceput sa se desfaca le-am mutat intr-un mojar si le-am maruntit bine impreuna cu putina sare grunjoasa.
  3. Boabele de naut le-am mutat intr-un castron impreuna cu uleiul de masline si le-am pasat cu blederul vertical adaugand tot cate putina apa calda pana am obtinut o consistenta cremoasa.
  4. Am adaugat ceapa tocata marunt, usturoiul dat prin presa, boiaua dulce, ardeiul iute macinat, o lingurita si jumatate din amestecul de condimente pregatit, am stors zeama de la o jumatate de lamaie si am amestecat bine.
  5. La final am potrivit gustul cu sare si am transferat pasta asta cu gust oriental intr-o farfurie
  6. Am garnisit-o cu patrunjel proaspat, tocat marunt si seminte crocante si zemoase de rodie. O inlantuire perfecta de gusturi.

Untitled design (18)

Bucurie in bucatarie iti urez!

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

Leave a Reply