Mancare de linte rosie

DSCN0368

 

Azi iti scriu o reteta cu linte rosie, deliciosa si usor de facut care merge perfect pentru o zi de post sau pur si simplu pentru o zi in care nu vrei sa stai mult timp in bucatarie dar vrei sa mananci ceva sanatos si gustos.

Lintea rosie se gateste rapid, nu are nevoie sa stea la inmuiat inainte de gatire ca alte tipuri de legume cu boabe uscate cum este fasolea, de exemplu.

Este o leguminoasa care se digera usor , este bogata in antioxidanti, minerale si acid folic.

Lintea rosie seamana un pic la gust cu fasolea boabe. Se poate gati supa de linte, salata, tocanita sau piure.

Asta este ce stiu azi despre linte dar spre rusinea mea am descoperit-o abia acum vreo 4 ani prin bunavointa colegei mele de munca de atunci, Tania, care mi-a dat sa gust din supa ei de linte. Pana atunci nu mancasem niciodata si mi s-a parut geniala, in saptamana aceea am gatit si eu supa de linte dupa indicatiile primite de la colega mea.

Asa ca, multumesc Tania ca m-ai ajutat sa descopar lintea.

Acum sa trecem in bucatarie si sa-ti povestesc cum am gatit lintea.

 

Ingrediente necesare:

  1. 400g linte rosie
  2. o ceapa
  3. 3 morcovi
  4. 1/4 bucata telina
  5. o bucata pastarnac
  6. un patrunjel radacina
  7. 4 catei usturoi
  8. ardei iute
  9. bulion/suc rosii
  10. patrunjel verde
  11. pasta de ardei
  12. ulei de cocos/ulei de masline
  13. sare, piper, cimbru uscat

 

DSCN0358

 

Lintea am spalat-o cu apa din abundenta.

Am tocat ceapa si am calit-o pana a devenit transparenta intr-o tigaie in care am incins in prealabil o lingura de ulei de cocos.

Dupa ce ceapa s-a calit, am adaugat radacinoasele date prin razatoarea mare, usturoiul tocat marunt si cateva feliute de ardei iute.

 

DSCN0359

 

Dupa ce am calit si radacinoasele, am adaugat trei linguri de pasta de ardei rosu.

 

DSCN0360

 

Apoi am adaugat 300 ml apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic. Intre timp, am pus la fiert lintea in apa cu sare.

 

DSCN0361

 

Dupa ce a scazut apa si legumele au fost fierte, am adaugat 300 ml bulion, sare, piper si cimbru uscat si am mai lasat 10 minute la foc mic.

 

DSCN0364

Am stins focul, am adaugat lintea, fiarta, dupa  ce in prealabil am strecurat-o.

Si nu a mai ramas nimic de facut… decat sa mancam 😉

 

DSCN0366

 

 

 

Bucurie in bucatarie iti urez!

 

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

 

 

 

 

 

 

2 comments / Add your comment below

Leave a Reply

Facebook