Mancare cu mei

DSC_0574

Saptamana asta mi-am cumparat mult dorita tigaie de fonta. Am deschis cu emotii cutia, am intors tigaia pe toate partile am analizat-o bine apoi am pregatit-o pentru prima utilizare asa cum scria in instructiuni si nu mi-a mai ramas nimic de facut decat sa o folosesc.

Cum era o zi mohorata, rece, cu ploaie mocaneasca, iti dai seama ca nu am vrut sa merg la cumparaturi asa ca a trebuit sa ma folosesc de ce mai aveam prin casa.

Am gasit o pungulita cu seminte de mei decorticat si m-am gandit sa inaugurez tagaia cu o mancarica cu mei.

Am descoperit aceasta cereala acum vreo trei ani cand sotul meu a devenit vegetarian si am fost nevoita sa incerc tot felul de retete noi la care inainte nu m-as fi gandit.

Inainte sa-l folosesc credeam ca meiul este ideal pentru hranirea pasarilor si atat. Adevarul este ca meiul este delicios, hranitor si sanatos chiar si pentru oameni. Este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor, este o sursă bună de fibre și proteine si nu conţine gluten.

Meiul poate fi o alternativa pentru orez sau pentru mamaliga daca folosesti pulbere de mei.

Azi iti scriu despre unul dintre modurile in care gatesc eu meiul.

Ingrediente necesare:

  1. 150g seminte de mei decorticat
  2. o bucata carnat
  3. 6 ciuperci brune/albe
  4. 1 ardei
  5. 1 ardei iute
  6. 4 catei usturoi
  7. 1 bucata praz
  8. pasta de ardei rosu
  9. lamaie
  10. sare, piper
  11. parmezan
  12. patrunjel

DSC_0563

Am taiat carnatul in bucati mici si le-am tras in tigaia de fonta incinsa, fara sa pun ulei.

DSC_0564

Am tocat prazul, ardeiul si usturoiul si le-am pus peste carnatul, rumenit, in tigaie

DSC_0565

Dupa ce am calit si legumele am adaugat doua liguri de pasta de ardei.

DSC_0566

Am amestecat bine si am pus apoi meiul.

DSC_0567

Am pus in tigaie, peste mei, coaja rasa si zeama de la o jumatate de lamaie, piper si sare. Am mai lasat pe foc 5 minute si am pus apa fierbinte cat sa acopere toata compozitia. Pentru gust am mai pus in tigaie si o bucatica de parmezan ce a ramas in frigider si se intarise.

DSC_0569

Am pus tigaia in cuptorul incins la 170 C pentru 30 min, timp in care am mai completat cu apa fierbinte cand a fost nevoie.

Cand a fost gata, am scos tigaia din cuptor am ras o mana buna de parmezan si am tocat patrunjel verde.

DSC_0572

Bucurie in bucatarie iti urez!

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

Leave a Reply

Facebook