Mugcakes cu capsuni fara faina si zahar

Untitled design (3)

Week-end-ul acesta sotul meu, Bogdan, a venit acasa cu o surpriza, o caserola cu capsuni.

Mmm… capsuni, le ador.  Imi place aroma lor, dulceata lor acrisoara, textura lor.

Imi place cel mai mult sa le mananc asa cum sunt, in stare proaspata si naturala, dar le ador si in deseturi. Tarta cu rubarba si capsuni a devenit unul dintre deserturile mele preferate, abia astept sa-ti povestesc si despre ea intr-o zi.

Azi iti scriu despre o reteta ce am experimentat-o in week-end dupa ce in periplul meu culinar on-line am descoperit o noua moda in lumea brioselor si anume mugcakes, briose coapte in cana la cuptorul cu microunde.

Binenteles ca dupa ce le-am vazut nu mai puteam de nerabdare sa le incerc,mai aveam ramasa niste faina de migdale,  recent am  achizitionat faina de cocos si am zis sa le folosesc sa vedem ce iese, iar in loc de zahar  stiam deja ca am sa folosesc stafide.

Pentru ca nu sunt adepta gatitului in cuptorul cu microunde ma tot gandeam daca rezista, canile mele de cafea la copt briose. Am sunat-o si pe mama sa-i cer si ei parerea, binenteles ca nu stia sigur asa ca nu mi-a mai ramas nimic de facut decat sa incerc.

Ingrediente necesare:

  1. 250g capsuni proaspete
  2. 8 linguri faina de migdale
  3. 2 linguri faina de cocos
  4. 4 linguri unt topit
  5. 8 linguri lapte
  6. 2 oua
  7. 1/2 lingurita vanilie
  8. 100g stafide aurii
  9. o lingurita praf de copt

 

Untitled design (4)

Prima data am pus la hidratat stafidele in apa calda.

Am amestecat ingredientele uscate, faina de migdale, faina de cocos, cu praful de copt si vanilia ( am folosit vanilie macinata).

Intr-un alt castron am amestecat untul topit, dupa ce s-a racit putin, cu oule si laptele.

Untitled design (5)

Am combinat ingredientele umede cu cele uscate si am amestecat bine.

Pentru ca in caserola am avut si capsuni tari dar si capsuni moi, pe cele tari le-am taiat cubulete iar pe cele moi, am avut vreo 4 capsuni mari, le-am pasat si le-am adaugat in compozitie.

Untitled design (6)

Am adaugat si stafidele dupa ce le-am pasat cu blenderul manual si am amestecat totul foarte bine.

Am obtinut un aluat de consistenta terciului de ovaz.

Am uns patru cesti de cafea, de aproximativ 150 ml, cu unt si am pus compozitia in ele.

Untitled design (8)

Prima data am pus in cuptorul preincalzit la 190C/treapta 5 doar o ceasca sa vedem ce iese. Am tinut-o la cuptor 50 minute si am facut proba cu scobitoarea, a iesit perfect, crocante la exterior iar aluatul in interior un pic umed.

Restul mugcakes-rilor mele sau ars putin pentru ca Matei a avut nevoie de atentia mea totala si nu am reusit sa ajung la cuptor la timp :).

Dar si asa au fost delicioase mai ales reci, a 2-a zi ,dimineata la cafea, au fost perfecte.

Untitled design (7)

Bucurie in bucatarie iti urez!

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

This entry was posted in Desert.

Leave a Reply