Muschi de porc la cuptor cu sos de rosii si gutui

DSC_0562

Intr-una din zilele acestea, nestiind ce sa gatesc, am cotrobait un pic prin congelator in cautare de ceva care sa ma inspire si am gasit o bucata de muschi de porc primita de la parintii mei de la tara si o pungulita cu cateva felii de gutui.

Motivul perfect sa gatesc iar sosul meu preferat cu rosii si gutui care mi se pare ca merge de minune cu carnea de porc.

Ingrediente necesare:

  1.  600g muschi de porc
  2. 2 gutui mari/ mere verzi acrisoare
  3. 330 ml bulion/suc de rosii
  4. 5 catei de usturoi
  5. frunze de salvie
  6. rozmarin uscat
  7. cimbru uscat
  8. sare, piper
  9. 40 ml vin de coacaze/vin rosu dulce cu aroma fructata
  10. unt
  11. zahar brun

DSC_0545

Carnea am scos-o dimineata din congelator si am lasat-o la temperatura cemerei sa se decongeleze. Dupa ce s-a decongelat am sters bine muschiuletul cu prosoape de hartie.

Am asezat carnea pe tocator si printre fibrele muschiului, unde mi-a permis, am pus usturoiul zdrobit si frunze de salvie.

DSC_0546

Intr-o tigaie, bine incinsa, am rumenit muschiuletul pe toate partile iar apoi l-am pus intr-o tava. Am pus pe carne piper, sare, rozmarin uscat si cateva frunzulite de salvie  si am pus-o in cuptorul incins la 180 C pentru 20 de minute. Cand manevrezi carnea este bine sa folosesti un cleste, sa nu intepi carnea, astfel ea ramane frageda.

DSC_0553

Pana cand carnea s-a rumenit bine in cuptor, m-am ocupat de sos. In tigaia in care am rumenit carnea am pus o bucata de unt.

DSC_0550

Dupa ce s-a topit, am pus bucatile de gutuie congelate iar dupa ce s-au decongelat am adaugat o lingura de zahar brun.

DSC_0552

Am lasat gutuile la foc mic pana s-au caramelizat.

DSC_0554

Apoi am adaugat vinul de coacaze.

DSC_0555

Am lasat la foc mic pana s-a evaporat vinul iar apoi am adaugat bulion, sare, piper si cimbru uscat. Cand sosul a scazut si s-a ingrosat, am stins focul.

DSC_0557

Intre timp s-a rumenit si carnita bine in cuptor, am scos-o si am pus-o pe tocator sa se odihneasca putin inainte sa o tai.

DSC_0558

Cam asta e varianta mea de muschi de porc la cuptor cu sos de rosii si gutui. Sper sa va placa.

Bucurie in bucatarie iti urez!

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

This entry was posted in Porc.

Leave a Reply