Paste carbonara cu gorgonzola

Untitled design (16)

Peste cateva zile sora mea se va intoarce din concediu si va trece pe la noi. M-am tot gandit ce as putea sa-i gatesc eu de bun venit acasa si mi-am amintit ca de nenumarate ori mi-a spus: “Imi plac atat de mult pastele incat as putea sa le mananc zilnic, dimineata, la pranz si seara.”

Mie imi place foarte mult branza gorgonzola asa ca m-am gandit sa le fac cumva sa-si dea intalnire in aceeasi farfurie si uite asa au aparut pastele carbonara cu branza gorgonzola.

Se pregatesc foarte usor si rapid, dar sunt incredibil de gustoase. Si pana sa le pregatesc pentru sora mea iti scriu si tie reteta, poate iti face cu ochiul si pui apa la fiert pentru paste 😉

 

Ingrediente necesare:

  • 500g paste
  • 2 galbenusuri
  • 120g branza gorgonzola
  • 200g smantana 30%grasime
  • 200g bacon
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc verde
  • sare, piper

Untitled design 1

Am pus apa la fiert pentru paste. Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus jumatate de lingura de sare si pastele.

Intr-o tigaie am pus baconul sa se rumenesca si apoi l-am pus intr-o farfurie pe un servetel, sa absoarba excesul de grasime.

Intr-un castron am amestecat smantana, cu galbenusurile, cu gorgonzola taiata cubulete, usturoiul dat prin presa, un varf de lingurita de sare si un varf de lingurita de piper.

Untitled design 2

Cand pastele au fost fierte, le-am strecurat si apoi le-am pus fierbinti peste sosul pregatit. Am daugat baconul rumen si am amestecat bine.

Am lasat pastele sa se odihnesca cateva minute iar la final am adaugat busuiocul, am adunat lumea la masa si in cateva clipe pastele au disparut. 😉

Untitled design (1)

 

 

Bucurie in bucatarie iti urez!

 

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

Leave a Reply

Facebook