Pastrav la cuptor cu unt aromatizat cu leustean


Untitled design (9)

 

Reteta asta a pornit-o pe un alt drum, pe cel al patrunjelului, de fapt.

Asa ca m-am dus frumos la gradina mea de plante aromatice cu gandul sa culeg o mana buna de patrunjel.

Gradina mea a fost udata bine de ploi cateva zile la rand iar armatele de melci ce au renascut in urma ploii au cucerit patrunjelul si nu am mai avut ce sa culeg dar am zis sa nu ma intorc cu mana goala.

Tufa de leustean, din coltul gradinii, care a crescut mai viguroasa si mai frumosa decat in orice alt an, mai avea putin si striga : “alege-ma pe mine”,  asa ca am cules cu o mana buna de frunze de leustean.

Nu am pus niciodata in aceeasi farfurie pestele si leusteanul dar am zis ca daca imi plac amandoua separat posibil sa-mi placa si impreuna.

Ingrediente necesare:

  1. 2 pastravi eviscerati
  2. 50g unt la temperatura camerei
  3. 4 catei de usturoi
  4. o lamaie
  5. o ceapa
  6. leustean
  7. fulgi chili, sare, piper

 

Untitled design (6)

 

 

Am spalat bine pestii si i-am crestat pe ambele parti.

Am pus untul intr-un castron, am adaugat cateii de usturoi dati prin presa, fulgi de chili, frunzele de leustean tocate marunt si putina coaja de lamaie. Am amestecat totul foarte bine.

 

Untitled design (8)

 

Am condimentat pestii cu sare si piper, iar apoi am intins cu mana untul aromatizat pe amebele parti ale pestelui si in interior.

Ceapa am taiat-o rondele si le-am pus in interiorul pestelui.

Am asezat fiecare bucata de peste pe cate o bucata de hartie de copt din care am facut un fel de barcuta care sa tina untul si sucul lasat de peste la un loc.

Am asezat pestii in tava si am stors zeama de lamaie peste ei.

 

Untitled design (11)

 

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 200C, pentru aproximativ 25-30 minute, pana ce pastravii mei s-au rumenit.

Chiar daca nu am combinat niciodata leusteanul cu pastravul ma bucur ca am avut curaj sa o fac acum, a fost pur si simplu DELICIOS. 😉

Sigur o sa mai incerc aceasta combinatie.

Noi am servit pestele cu un sos de iaurt cu usturoi si menta. Este nemaipomenit in combinatie cu pestele.

Reteta o gasesti in e-book-ul Rete Sosuri. Introdu adresa de email in formularul de mai jos si descarca-l gratuit.

 

Untitled design (61)

 

Bucurie in bucatarie iti urez!

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

 

 

 

Leave a Reply

Facebook