Placinta rapida cu ciuperci de camp si branza de capra

 

null (5)

Ieri dimineata, micul dejun a fost o provocare pentru mine. Nu stiam ce sa pregatesc. Aveam pofta sa mananc ceva dar nu stiam ce ( ca de obicei) asa ca am dat o raita prin frigider sa vad ce am la dispozitie si ce-mi face cu ochiul.

Prima data am vazut o sticla cu iaurt de baut si am zis mmm… perfect chiar vroiam ceva refreshing, dar ce bine ar merge iaurtul asta cu o placinta calda. Mmm…mmmm…mmm.

M-am uitat repede prin frigider, fericita ca m-am hotarat ce o sa pregatesc pentru micul dejun, am gasit telemea de capra si ciuperci de camp primite de la mama. Ma gandeam ca o sa iasa o nebunie de placinta, dar am intampinat un obstacol. Nu aveam aluat foietaj, sau foi pentru placinta, iar eu asa buimaca, abia ridicata din pat, nemancata, inainte sa beau cafea, nici in ruptul capului nu aveam de cand sa ma apuc sa framant aluat si nici macar timp nu aveam.

Am mai gasit in frigider printre altele si o punga cu tortilla, lipii moi din faina de grau si am hotarat sa le folosesc pentru placintile mele sa vedem ce iese. Tortilla se gasesc in supermarketurile mari, dar poti sa folosesti si aluat foietaj pentru placinta.

Concluzia este ca am pregatit pentru micul dejun niste placinte delicioase, cu branza sarata de capra si ciuperci de camp aromate, rumene si fierbinti, perfecte pentru o dimineata mohorata de toamna.

Timp de pregatire: 20 min

Timp de gatire : 12 min

Timp total: 32 min

Grad de dificultate: redus

Numar portii: 6 bucati

Ingrediente necesare:

  • 500g ciuperci de camp
  • 130g telemea de capra
  • 6 lipii tortilla wrap/aluat foietaj
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • un gogosar mare rosu
  • un ardei iute
  • un varf de lingurita de piper
  • o legatura de marar
  • 1 ou
  • chimen negru
  • 2 linguri de ulei

Am incins doua linguri de ulei intr-o tigaie si am pus ceapa tocata sa se rumeneasca. Cand ceapa a devenit usor transparenta, am adaugat gogosarul tocat, ardeiul iute si usturoiul dat prin presa.

Dupa ce s-a rumenit si ardeiul, am pus in tigaie ciupercile tocate si le-am lasat la perpelit pana nu am mai avut nici strop de lichid in tigaie.

null 9

Am luat tigaia de pe foc, am pus un varf de lingurita de piper peste ciuperci, mararul tocat si telemeaua de capra data prin razatoarea mare, am amestecat bine si umplutura pentru placinta mea a fost gata. Sare nu am pus pentru ca branza a fost destul de sarata. Daca nu esti amator de branza de capra poti folosi telemea de vaca, de oaie, branza feta, chedar sau un alt fel de branza pe care il preferi.

null (8)

 

Pe fiecare tortilla am pus doua linguri pline din umplutura, am uns marginile cu ou batut si am impaturat lipia. Pentru ca am vrut ca placinta mea sa fie gata cat mai repede am folosit tortilla, dar poti folosi si aluat foietaj cumparat din comert sau daca ai timp si iti face placere poti sa-l pregatesti chiar tu. In cazul in care folosesti aluat foietaj din comert, il intinzi cu facaletul si il tai sub forma de cerc iar placintele tale vor arata ca si ale mele sau in forma patrata si obtii niste niste pateuri delicioase sub forma de triunghi.

null (2) DSCN1280

Am asezat placintele intr-o tava pe hartie de copt, le-am uns cu ou batut si deasupra am pus chimen negru. Tava am pus-o in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 10-12 minute pana s-au rumenit.

null (6)

La inceput nu stiam cum sa numesc placinta asta, placinta rapida sau placinta falsa. Indiferent de nume, vreau sa-ti spun ca este atat de gustoasa incat creeaza dependenta. In timp ce mancam placinta ma gandeam ce umplutura fac data viitoare, ma gandeam sa le umplu cu fructe trase la tigaie in unt sau cu gem, dar oricum cred ca preferata mea va ramane cea cu ciuperci de camp si branza.

 

Bucurie in bucatarie va urez!

 

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

 

Leave a Reply