Quiche cu dovlecel, ciuperci si quinoa

Untitled design (25)

A trecut ceva timp de cand nu am mai scos un preparat gustos din bucataria mea virtuala. Nu vreau  sa ma gandesc exact cat timp a trecut, dar vreau sa va spun ca mi-a fost foarte dor sa impartasesc cu voi retele mele. Timpul prea putin si proiectele noi m-au tinut un pic departe de bucatarie, dar azi revin cu forte proaspete.

Ma tot gandeam cu ce reteta sa va ispitesc prima data si am ales reteta pentru quiche-ul meu, fara aluat. Nu este o reteta clasica de quiche pentru ca nu are crusta si nici smantana, dar este un preparat incredibil de delicios si usor de pregatit.

Un motiv in plus pentru care m-am hotarat sa public aceasta reteta a fost bucuria imensa pe care am simtit-o atunci cand am vazut cu ce pofta a mancat Matei azi la pranz din quiche-ul pregatit de mine. Nu stiu cum stau lucrurilela voi, cei cu copii acasa, dar eu uneori intru in pana de idei in ceea ce priveste pregatirea meselor pentru Matei. El inca nu poate sa manance chiar tot ce mancam noi, are 1 an si 8 luni, si in plus nu inseamna ca daca azi i-a placut un fel de mancare maine o sa-i mai placa asa ca trebuie sa fiu creativa si sa il surprind cu ceva nou si delicios.

Sper sa va placa reteta si poate va vine in ajutor, voua, celor cu copii acasa, atunci cand intrati in pana de idei sau daca pur si simplu vreti sa gatiti ceva usor, delicios si hranitor.

Timp de pregatire: 20 min

Timp de gatire : 40 min

Timp total: 60 min

Grad de dificultate: redus

Numar portii: 6

Ingrediente necesare:

  • 1 dovlecel
  • 400g ciuperci
  • 400g quinoa fiarta
  • 150g branza de vaca
  • 80g branza gouda
  • 4 oua
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de sare
  • un varf de lingurita de piper
  • ulei/unt

Am setat cuptorul la 180C si l-am lasat sa se incinga.

Am tocat ciupercile, nu foarte marunt si le-am tras la tigaie cu putin ulei pana s-a evaporat toata apa lasata iar apoi le-am lasat sa se raceasca.

Intr-un castron am amestecat dovlecelul dat pe razatoarea mare, cu ouale, branza data pe razatoare, quinoa, usturoiul tocat marunt, sarea, piperul si ciupercile dupa ce s-au racit.

Compozitia bine omogenizata am pus-o intr-o tava de ceramica, unsa in prealabil cu putin unt.

Am pus tava in cuptorul incins pentru aproximativ 35-40 de minute, pana cand quiche-ul meu s-a rumenit bine.

Untitled design (25)

 

 

Bucurie in bucatarie va urez!

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

Leave a Reply