Salata calda cu broccoli si jambon afumat

DSCN0419

Trebuie sa recunosc ca nu mi-a placut broccoli de la inceput. Il mancam doar pentru ca stiam ca este sanatos dar nu-mi facea placere, de fiecare data numaram bucatile pe care mi le puneam in farfurie si niciodata nu le mancam pe toate.

Cu timpul am gasit diferite moduri in care sa-l gatesc sa-mi si placa si asa a ajuns una din legumele mele preferate.

Azi iti propun o salata cu broccoli si jambon, foarte usor de facut si delicioasa. Aceasta reteta se poate transforma foarte usor intr-o salata vegetariana sau de post daca renuntam la jambon.

Ingrediente necesare:

  1. o capatana broccoli
  2. jambon crud uscat si afumat
  3. un ardei rosu
  4. o bucata tulpina praz
  5. lamaie
  6. ulei de masline
  7. sare, piper

DSCN0409

Am desfacut broccoli in buchetele. Buchetelele mai mari le-am taiat in doua. Le-am spalat bine si le-am gatit la aburi astfel incat sa ramana verde si aldente.

Intre timp pana broccoli s-a gatit, intr-o tigaie incinsa, am prajit jambonul afumat pana a devenit crocant. Cand a fost gata l-am scos din tigaie si l-am pus pe un servetel de hartie sa absoarba excesul de grasime

DSCN0413

In tigaia in care am prajit jambonul am pus ardeiul si prazul si le-am tinut 5 minute la foc mare pana s-au rumenit un pic dar au ramas crocante.

DSCN0411

Am pregatit dressing-ul pentru salata in felul urmator: intr-un castron am pus 3 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie nu foarte mare, 3 catei de usturoi dati prin presa, sare si piper. Am amestecat bine si gata dressingul.

DSCN0412

Cand broccoli a fost gata l-am scos si l-am asezat pe un platou.

DSCN0415

Peste broccoli am pus ardeii si prazul trasi la tigaie si dressing-ul.

Deasupra am rupt in bucati mici jambonul si gata salata. 😉

DSCN0416

Bucurie in bucatarie iti urez!

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

This entry was posted in Salate.

Leave a Reply