Salata cu naut

Untitled design (10)

Azi la pranz am vrut sa mananc ceva fresh si cum am gasit in camara o conserva cu naut ce putea fi mai potrivit decat o salata cu naut.

In timp ce imi savuram eu salata si ma minunam cat este de gustoasa si satioasa am realizat ca eu nu am pe site reteta pentru aceasta salata. Asa ca nu am mai stat pe ganduri, cum am prins putin timp liber, cand bebitu meu isi facea siesta, m-am asezat frumos in fata laptop-ului si m-am pus pe scris.

Timp de pregatire: 07 min

Timp de gatire : 00 min

Timp total: 07 min

Grad de dificultate: redus

Numar portii : 2

Ingrediente necesare:

  • 400g naut din conserva
  • o salata verde
  • 2 cepe mici rosii
  • o rosie mare
  • un ardei gras mare
  • o lingurita boabe coriandru
  • o lingurita boabe chimen

Ingrediente necesare pentru dressing:

  • o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • fulgi chilli/ardei iute
  • sare
  • cateva frunze de patrunjel

Reteta completa pentru dressing o gasesti in pdf-ul 5 Retete de sosuri pe care poti sa-l descarci gratuit la finalul retetei.

Untitled design (11)

1. Am pus nautul din conserva intr-un strecurator si l-am lasat acolo sa se odihneasca pana m-am ocupat de restul ingredientelor.

Am spalat foarte bine salata si celelalte legume, apoi m-am pus pe tocat. Am tocat salata, fideluta, si am asezat-o in castronul pentru salata. Ceapa, am tocat-o marunt, apoi am tocat ardeiul si rosia in cubulete nu foarte marunte. Le-am asezat in castron peste salata.

La loc de cinste, in centrul castronului am pus vedeta, nautul.

2. Dupa ce am pregatit ingredientele a venit timpul sa dau viata acestei salate cu niste condimente. Pentru salata de naut de obicei condimentele preferate sunt boabele de coriandru si chimenul.

Intr-o tigaie am pus o bucata de hartie de copt. Am pus tigaia pe aragaz la  foc mic si am pus pe hartia de copt o lingurita de boabe de coriandru si o lingurita de boabe de chimen. Le-am lasat sa se rumeneasca incet si sa-si elibereze aromele. Poti folosi coriandru si chimen gata macinate, dar iti spun sincer ca pregatite asa, au o aroma mult mai intensa si mai deosebita.

Untitled design (12)

Dupa ce condimentele s-au rumenit le-am transferat intr-un mojar si cu ajutorul pistilului le-am maruntit.

Din acest amestec de condimente am pus o lingurita peste salata. Daca iti raman condimente poti sa la pui intr-un borcanel sau intr-un pliculet de hartie si vei avea si data viitoare cand vei face salata cu naut pentru ca sigur o sa o mai faci daca ai mancat-o o data. Este pur si simplu delicioasa.

3. A mai ramas de pus in salata dresingul cu lamaie, ulei de masline, chili, usturoi, sare si patrunjel. Ai reteta completa pentru dressing in pdf-ul de la sfarsitul retetei.

Amesteci totul usor, pui castronul pe masa si pana se termina salata nimeni nu o sa mai vorbeasca decat poate sa spuna ca este incredibil de delicioasa. 😉

Untitled design (10)

Bucurie in bucatarie iti urez!

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

Leave a Reply