Tarta cu ciuperci si branza

Untitled design (1)

“Palarie intr-un picior ghici ciuperca ce-i?”

Ciupercile… personajul principal din reteta de azi.

Tarta asta cu ciuperci se prepara usor, este genial de gustoasa si este perfecta pentru micul dejun, pentru pranz, pentru luat la serviciu sau scoala, de pus pe masa cand vin musafirii, de luat la picnic, ca tot s-a facut frumos afara.

Dar sa nu o mai lungesc cu vorba si sa-ti spun cum am facut.

 

Ingrediente necesare:

  1. 900g ciuperci
  2. un praz mare
  3. 4 oua
  4. 4 catei usturoi
  5. 0 legatura marar
  6. 400 g branza ( eu am folosit 200 g feta de capra si oaie si 200 g cas de vaca un pic sarat)
  7. sare, piper
  8. aluat foietaj pentru placinta
  9. ulei/unt

 

Untitled design (2)

 

Am spalat bine prazul si l-am tocat rondele.

 

Untitled design (3)

 

Intr-o tigaie in care am incins putin ulei (eu am folosit ulei de cocos) am pus prazul si cateii de usturoi, dati prin presa si le-am calit pana s-au inmuiat.

Ciupercile, am folosit brune pentru ca au o aroma mai intensa, le-am spalat bine si le-am maruntit in robot.

 

Untitled design (4)

 

Le-am adaugat in tigaie peste praz si le-am calit pana a scazut toata apa pe care au lasat-o.

 

Untitled design (5)

 

Am luat tigaia de pe foc si am lasat-o sa se racoreasca putin.

Intre timp m-am ocupat de baza tartei. Eu am folosit aluat foietaj pentru placinta insa poti sa folosesti un aluat clasic de tarta sau sa nu folosesti aluat si doar sa pui o hartie de copt in tava. Eu am ales sa folosesc aluatul foietaj pentru ca nu imi ia timp sa-l pregatesc, am si o parte crocanta la toata nebunia asta delicioasa si pentru ca estetic arata foarte bine in farfuria musafirilor mei.

Aluatul l-am intins cu facaletul si apoi l-am asezat intr-o tava de tarta.

Am indepartat excesul de aluat, l-am impuns din loc in loc cu o furculita sa nu se umfle in cuptor, sa nu-si dea aere.

 

Untitled design

 

Peste ciupercile deja racorite am adaugat branza data prin razatoarea mare, ouale, mararul tocat marunt si piper.

 

Untitled design (1)

 

Am amestecat bine si am turnat umplutura peste aluat.

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 C pana cand s-a rumenit si aluatul pe margini si umplutura.

 

Untitled design (2)

 

Bucurie in bucatarie iti urez!

 

 

5-retete-sosuri

Descarca gratuit ebook-ul "5 retete de sosuri", perfecte pentru diferite tipuri de carne, dar si ca dressing pentru salate!

 

 

 

 

3 comments

Leave a Reply