Pentru mine incepe primavara cand gasesc in piete frezii cu miros si legaturi de marar cu gust. Si cum anul acesta am primit vreo doua buchete cu frezii care mi-au umplut casa cu miros de primavara, iar saptamana trecuta am cumparat si primele legaturi de marar, cu gust, pot sa exclam cu bucurie : Primavara bine ai venit!
Ma gandesc de ceva timp la o portie de mazare usor dulce, picanta si cu gust bogat de marar verde, dar mararul ce l-am gasit prin supermarketuri nu prea avea gust. Spatamana trecuta in schimb am gasit la magazinul de la noi din sat niste legaturi generoase de marar cu o aroma si un miros ce se simtea de la usa magazinului. Parca erau asezate strategic la intrarea in magazin sa ma ademeneasca pe mine 😉
Si cand spun ca erau niste legaturi generoase pai chair asa erau, cam cat 3-4 legaturi din supermarket, iar pretul cam acelasi, sa nu mai zica unii ca banatenii sunt zgarciti. De cum am simtit mirosul mararului nu m-am putut gandi decat la mazarea la care pofteam de ceva timp, iar cum primavara si-a asternut deja covorul de un verde crud aceeasi culoare este la putere si in reteta de azi.
Timp de pregatire: 10 min
Timp de gatire : 20 min
Timp total: 30 min
Grad de dificultate: redus
Numar portii: 4
Ingrediente necesare:
- 800g mazare congelata
- 2 cepe medii
- 2 morcovi nici prea mari nici prea mici, potriviti
- 4 catei mari de usturoi
- o legatura generoasa de marar
- sare, piper
- ulei
1. Am curatat si spalat ceapa, morcovii si usturoiul dupa care i-am maruntit bine in robotul de bucatarie.
2. Intr-o tigaie am incins 2 linguri de ulei si am pus legumele maruntite la perpelit, amestecand regulat sa nu se arda. Cand ceapa si-a schimbat culoarea, a devenit sticloasa, iar morcovul a inceput sa se inmoaie am adaugat mazarea congelata.
3. Am dat focul mic, am adaugat 200 ml de apa si am lasat sa fiarba la foc domol, amestecand din cand in cand.
4. Cand a scazut apa, am gustat mazarea sa vad daca este gatita(daca nu este, mai adaugati cate putina apa pana cand mazarea este patrunsa), am condimentat cu sare si piper, am lasat sa mai fiarba 2-3 minute, apoi am adaugat mararul tocat marunt, am amestecat bine si am oprit focul.
Bucurie in bucatarie va urez!